Silver Hill

Tehničke značajke

Sustav pametne kuće možemo opisati kao tehnologiju u domu koja služi poboljšanju kvalitete života, a sve upravljivo mobilnim telefonom. Upravo je to razlog zašto je kućna automatizacija prestala biti luksuz i zašto je postala pametan alat za upravljanje. Tako korištenjem pametnih telefona i računala, imamo potpunu kontrolu nad svjetlom kuće, temperaturom u svakoj prostoriji te zatvaranjem i otvaranjem žaluzina. Uz komfor prednost dajemo i uštedi energije jer automatskim podešavanjem razine osvjetljenja prema vanjskim uvjetima i namjeni upravo to činimo. U svakoj je prostoriji moguće podesiti temperaturu prema vlastitim potrebama; grije se u pravo vrijeme i na odgovarajuću temperaturu i to preko podnog grijanja na dizalicu topline, a hladi preko sustava stropnog hlađenje gdje se minimalno vidi mjesto ispuha hladnog zraka. Učinite si život lakšim!

Fasada

Fasada se izvodi u kombinaciji klasične ETICS i ventilirane fasade. Pročitaj više

Zidovi

Temeljna armiranobetonska ploča izvodi se debljine 50 cm. Pročitaj više

Krov

Krov se izvodi kao ravni, neprohodni i izoliran prvoklasnom izolacijom. Pročitaj više

Podovi

Podovi u dnevnom boravku, kuhinji, hodniku i spavaćim sobama izvode se u hrastovom parketu Pročitaj više

Kupaona

Oprema kupaonica od renomiranih proizvođača kvalitetnim kadama i walk in tuševima. Pročitaj više

Ventilacija

Svi prostori bez vanjskih otvora i kupaonice ventiliraju se prisilno putem automatizma. Pročitaj više

Grijanje i hlađenje

Za višestambenu zgradu kao energent na raspolaganju stoji električna energija. Sustav grijanje/hlađenja stanova unutar višestambene zgrade riješeno je kao etažni sustav grijanja/hlađenja, odnosno svaki stan ima svoj vlastiti sustav grijanja hlađenja/pripreme potrošne tople vode.

Grijanje i priprema potrošne tople vode

Za potrebe grijanja i pripreme potrošne tople vode unutar stanova predviđena je upotreba viskoučinkovite dizalica topline sa iskorištavanjem  topline zraka (dizalica topline tipa zrak/voda). Radi se o sustavu koji koristi energiju iz obnovljivih izvora.

Dizalica topline koja se koristi za potrebe grijanja i pripreme potrošne tople vode sastoji se od unutarnje i vanjske jedinice. Jedinice su međusobno povezane bakrenim izoliranim cjevovodom tako da ne postoji opasnost od smrzavanja instalacije. Unutarnja jedinica predstavlja hydrobox unutar kojeg se nalazi višebrzinska pumpa, izmjenjivač topline voda/ ashladni medij, dodatni elektrogrijač, sigurnosni ventil, odzračni lončić, elektro ormarić, ekspanzijska posuda, manometar, hvatač nečistoće i upravljač.

Smještaj unutarnjih jedinica predviđen je na način da su iste smještene unutar pomoćnih prostorija ili unutar namještaja koji se nalazi u prostoru hodnika. Samim time riješen je problem estetske naravi, a razina moguće emisije buke smanjena na najmanju moguću mjeru. Projektom predviđena pozicija za smještaj vanjske jedinice dizalice topline zrak/voda je na dijelu ravnog krova zgrade.

Podno grijanje

Za potrebe grijanja stanova predviđa se implementacija sustava podnog grijanja te dodatno u kupaonicama radijator ljestve sa umetnutim elektro grijačem. Tokom sezone grijanja kao glavni izvor toplinske energije koristit će se dizalica topline zrak/voda i sustav podnog grijanja a u prijelaznim razdobljima prostor kupaonica moguće je dogrijavati preko umetnutog elektro grijača.

Hlađenje i brzo zagrijavanje

Za  potrebe grijanja u prijelaznim razdobljima godine kao i za potrebe hlađenja unutarnjih prostorija odabrane su mono ili multisplit dizalice topline tipa zrak/zrak.Za svaku stambenu jedinicu predviđen je zaseban split sustav grijanja / hlađenja. Vanjska jedinica multi split sustava smješta se na ravni krov zgrade. Kao unutarnja jedinice mono ili multi split sustava odabrane su jedinice kanalne izvedbe, predviđene za montažu u prostor spuštenog stropa.

Za potrebe ubacivanja zraka u prostor koristit će se stropne ili zidne dizajnerske rešetke (iznimno će se u pojedinim spavaćim sobama koristit zidne rešetke).

Želite više informacija?

Urbanistička situacija

Novoplaniranim zahvatom u prostoru planira se izgradnja interne prometnice sa 10 stambenih građevina. Pročitaj više

Objekti - konstrukcija

Pojedini dijelovi armiranobetonskih zidova stana su obloženi gipskatronskom oblogom. Pročitaj više

Spremišta, garaže, parkirališta

Spremišta su popločena keramičkim pločicama I klase, a zidovi u spremištima bojani su poludisperzivnim bojama. Pročitaj više

Vanjska stolarija

Vanjska stolarija izvodi se kao aluminijska koja ima izvrsna mehanička, toplinska i antikorozivna svojstva, Pročitaj više

Unutarnja stolarija

Visina unutarnjih prostora od gotovog poda do AB podgleda ploče iznosi 292-315 cm. Pročitaj više

Vodovod i kanalizacija

Razvod sanitarne vodovodne instalacije po objektu planiran je od PE cijevima toplinski izoliranih protiv rošenja. Pročitaj više

Zajednički dijelovi

Za ulaznu komunikaciju ugrađuje se portafonski video sustav. Pročitaj više

Okoliš

Uređenje okoliša planira se kroz kaskadno hortikulturno uređenje vrtova sa sistemom navodnjavanja. Pročitaj više

Smart Home

Kućnu automatizaciju možemo opisati kao tehniku upravljanja tehnologijom u domu koja služi poboljšanju kvalitete života. Pročitaj više

Tehnički opis

Skinite kompletnu dokumentaciju s tehničkim opisom